[Kansikuva]

Java-ohjelmointi on Java-kielen ja ohjelmoinnin kattava peruskirja. Menestysteoksen 10., uudistettu painos on saatavissa Alma Talent Shop verkkokaupasta.

Menestysteoksen kymmenennen painoksen merkittävin lisäys on Java SE 9:n modularisointi sekä Java SE 10:n tyypinpäättely. Myös muut kielen muutokset on huomioitu ja joitakin Javan luokkakirjaston uutuuksia on otettu mukaan. Kirjassa on käytössä suosittu Eclipse-kehitystyökalu, jonka käyttöön opastetaan kädestä pitäen.

Lukija perehdytetään Java-kieleen ja olio-ohjelmointiin helposti omaksuttavassa muodossa perusteista alkaen. Kirja tarjoaa myös haastavia aiheita, kuten säikeet, graafiset käyttöliittymät, tietokantaohjelmointi ja web-sovellukset. Kirjassa on johdanto Java EE -alustaan ja sen teknologioihin, kuten Java Persistence API -rajapintaan sekä www-sovelluspalveluihin käyttäen JAX-RS ja JAX-WS rajapintoja REST- ja Web Service -käytäntöjen mukaisesti.

Kirja soveltuu ohjelmoinnin itseopiskeluun sekä ohjelmoinnin alkeis- ja perusopetukseen. Kirjan yli 100 harjoitustehtävää antavat virikkeitä opittujen asioiden harjoitteluun. Tältä verkkosivuilta on pian saatavissa kirjan esimerkit, ratkaisuja joihinkin tehtäviin sekä muuta lisämateriaalia.

"Kirja opastaa kehitysympäristön käyttöön, joten aloittelevalle ohjelmoijalle ei mene sormi suuhun siinä vaiheessa, kun ohjelmia täytyisi ryhtyä kirjoittamaan ja kääntämään. Javan luokkakirjastoista käsitellään kaikki oleelliset ja joukko harvemmin tarvittuja ... Kaiken kaikkiaan kirja on hyvä aloitus Java-maailmaan tutustumiseen, ja auttaa välttämään pahimmat aloittelevan ohjelmoijan sudenkuopat." Lainaus Tietokone-lehden kolmannen painoksen arviosta.

Kirjoittajista Jorma Kyppö on toiminut yli kaksikymmentä vuotta opetustehtävissä Jyväskylän yliopistossa. Mika Vesterholmilla on vankka kokemus käytännön ohjelmistotyöstä ja Java-ohjelmoinnin korkeakoulutasoisesta opettamisesta.

Kirjan toinen painos oli Talentumin Valikko-sarjan ensimmäinen teos. Ensimmäinen painos on ilmestynyt vuonna 2001 nimellä Java-ohjelmointi Pro Training Satkun kustantamana.

© Mika Vesterholm, 2018